FIA-voorzitter Jean Todt reageert op de toevoeging van sprintraces aan de Formule 1

Jean Todt, voorzitter van de Fédération Internationale de l’Automobile (FIA), heeft op Twitter gereageerd op de toevoeging van drie sprintraces aan de Formule 1-kalender van 2021. De Fransman laat weten verheugd te zijn dat de sport meer kijker probeert aan te trekken met deze verandering, maar er komen juist veel negatieve reacties uit de community.
Door de sprintraces op zaterdagmiddag, worden de kwalificatiesessies verplaatst naar vrijdagmiddag, wanneer een overgroot gedeelte van de kijkers gewoon moet werken. Veel mensen zullen de kwalificatie, één van de belangrijkste en spannendste momenten van het weekend, missen door de introductie van de sprintraces.
Toch meent Jean Todt dat het een waardevolle toevoeging is aan de Formule 1: “Ik ben blij om te zien dat de Formule 1 nieuwe manieren probeert te vinden om met haar fans in contact te komen én het spektakel van een raceweekend probeert te vergroten met de toevoeging van de sprintraces. Dit alles is mogelijk gemaakt door de continue samenwerking tussen de FIA, de Formule 1 en alle teams”, aldus Todt.



I am pleased to see that @F1 is seeking new ways to engage with its fans and enlarge the spectacle of a race weekend through the concept of Sprint Qualifying. It was made possible thanks to the continued collaboration between the @FIA , @F1 and all of the teams https://t.co/hVsB6mGVTv — Jean Todt (@JeanTodt) April 26, 2021

Het bericht FIA-voorzitter Jean Todt reageert op de toevoeging van sprintraces aan de Formule 1 verscheen eerst op GP33 .

Top Headlines

Oudere Top Headlines