Helmut Marko over track limits: ‘Gewoon een muur plaatsen’

Er ontstond deze week heel wat ophef over de track limits tijdens de GP van Bahrein. Lewis Hamilton ging er maar liefst 29 keer overheen en kwam daarmee weg, maar Max Verstappen werd direct  gestraft en moest zijn positie teruggeven.
Voorafgaand aan het Grand Prix-weekend heeft de wedstrijdleiding gezegd dat er helemaal geen limieten waren, maar dat werd vrij snel aangepast. Er kwam een track limiet in bocht vier, alleen voor de vrije trainingen en de kwalificatie.
Tijdens de race was er geen limiet, en daar heeft Lewis Hamilton dan ook goed gebruik van gemaakt. De Mercedes-coureur is zo’n 29 keer buiten de baan gegaan in bocht vier en heeft daarmee heel wat tijd gewonnen. 
Na dertig rondes werden de regels ineens aangepast en zouden de coureurs een straf krijgen als ze met vier wielen van de baan zouden gaan. Helmut Marko blikt erop terug en komt achteraf met een oplossing.
“Mercedes heeft er twee tienden per ronde mee gewonnen. Het is nou eenmaal gebeurd, maar het is totaal onnodig. Er is daar genoeg ruimte”, begint Marko tegenover Motorsport-Total.com .
Muur plaatsen
De Red Bull-adviseur geeft een tip voor hoe de FIA het de volgende keer beter aan kan pakken. “Zet er gewoon een muur neer, dan is het opgelost. Als je er tegenaan komt heb je schade aan je eigen auto. Ik begrijp niet dat er zoveel uitloopstroken worden gebruikt en we geen duidelijke grens creëren” , eindigt de Oostenrijker.
Het bericht Helmut Marko over track limits: ‘Gewoon een muur plaatsen’ verscheen eerst op GP33 .

Top Headlines

Oudere Top Headlines