Formule 1-wedstrijdleider over track limits: ‘Werd misbruik van gemaakt’

Michael Masi, Formule 1-wedstrijdleider, heeft tegenover Erik van Haren uitleg gegeven over de track limits. De Telegraaf-journalist vroeg Masi hiernaar, nadat er flink wat verwarring was ontstaan na de Grand Prix van Bahrein.
Voor het weekend werd bekend gemaakt dat er wél track limits zouden gelden bij bocht vier in de vrije trainingen en de kwalificatie, maar niet tijdens de race. Dan zou de regel: ‘Leaving the track and gaining an advantage’ gelden.
Maar deze laatstgenoemde regel geldt alleen tijdens inhalen, niet als je in je eentje buiten de baan belandt. Hier zat de verwarring in, waarbij de FIA het nodig achtte om in te grijpen tijdens de race. Ook vanwege het feit dat Lewis Hamilton en Mercedes wel erg vaak wijd ging.
“Het was voor iedereen duidelijk dat we het niet zouden monitoren tijdens de race”, begint Masi. “Maar toen zagen we dat sommige teams er misbruik van maakten, door het elke ronde te doen, dat was niet de bedoeling” , aldus de raceleider. 


Inhaalactie Max Verstappen


Waar de track limits in je eentje dus niet van toepassing waren, was dat natuurlijk wel tijdens een inhaalactie. Mede daarom snapt Masi de ophef niet over het feit dat Max Verstappen zijn plek terug moest geven. De Nederlander en zijn team waren er ook niet verbaasd over, de fans thuis wel.
“Dit is vrijdag al besproken met de coureurs. Wie naast de baan iemand inhaalt, moet die plek teruggeven”, aldus de wedstrijdleider. Het bericht Formule 1-wedstrijdleider over track limits: ‘Werd misbruik van gemaakt’ verscheen eerst op GP33 .

Top Headlines

Oudere Top Headlines