Hamilton en Wolff balen van de FIA: ‘Regels om ons af te stoppen’

Lewis Hamilton en Toto Wolff zijn niet blij met de nieuwe reglementswijzigingen. Volgens de coureur en teambaas van Mercedes heeft de FIA dit gedaan om Mercedes af te stoppen en is het ze eindelijk gelukt.
Tijdens de Grand Prix van Duitsland in 2020 werd er al een nieuwe regel ingevoerd. Die zorgde ervoor dat teams nog maar één motorstand mochten gebruiken tijdens de kwalificatie en de race. Dit was omdat Mercedes vaak gebruik maakte van de ‘party mode’, die ze in Q3 van de kwalificatie ongeveer 3 tiende aan extra vermogen gaf.
Hamilton en Wolff waren toen al niet erg onder de indruk van de FIA, maar na de reglementswijzigingen voor 2021, waarbij de vloer flink is aangepakt, zijn de twee er zeker van. Dit is gedaan om Mercedes af te stoppen.
“Het is vrij duidelijk waarom deze regels zijn ingevoerd”, begint Hamilton op de persconferentie na de kwalificatie in Bahrein. “Ze proberen ons op allerlei manieren af te stoppen. Maar we houden van een uitdaging en ik weet zeker dat we op eigen kracht terug kunnen komen”, aldus de Brit.
Ook teambaas Toto Wolff had wat woorden over voor de FIA: “Al jaren proberen ze ons tegen te houden en nu is het ze eindelijk gelukt. Maar we moeten wel de credits geven aan Red Bull Racing, zij hebben perfect ingespeeld op deze reglementen”, zo meent Wolff.
Het bericht Hamilton en Wolff balen van de FIA: ‘Regels om ons af te stoppen’ verscheen eerst op GP33 .

Top Headlines

Oudere Top Headlines