Honda geeft inzicht in nieuwe motor: ‘Meer vermogen en compacter’

De nieuwe Honda-motor, waarvoor de introductie eigenlijk gepland stond voor 2022, is één jaar naar voren gehaald. Door het vertrek van de Japanners uit de Formule 1 na dit seizoen, wilde ze met een klapper weggaan.
Hiervoor heeft Honda de hele winter keihard gewerkt, wat niet voor niks is geweest. Volgens Honda-motorbaas Toyoharu Tanabe is de krachtbron flink verbeterd ten opzichte van vorig seizoen. In principe kan Red Bull het als een gloednieuwe versie beschouwen.
“We hebben veel onderdelen aangepast, waardoor we bijna een gloednieuw design hebben. Dit hebben we gedaan om de prestaties te verbeteren en vergeleken met vorig seizoen is deze motor een stuk beter. Hij heeft meer vermogen, de zwaartekracht ligt lager en hij is compacter”, vertelt Tanabe vol trots op Honda Racing .


Vol voor het kampioenschap


Zoals eerder gemeld wil Honda met een klapper de Formule 1 uitstappen. De Japanners hopen dit te bereiken met de nieuwe krachtbron. Aan vertrouwen ligt het in ieder geval niet.
“De motor is in zijn geheel verbeterd, wat de prestaties van onze teams zeker ten goede zal komen. Ook al is dit ons laatste jaar, zijn we tot op het bot gemotiveerd om tot het einde door te gaan. We zijn beter voorbereid dan ooit en we gaan iedere race vol vertrouwen in. Op naar de Formule 1-wereldtitel”, zo sluit Tanabe af.  Het bericht Honda geeft inzicht in nieuwe motor: ‘Meer vermogen en compacter’ verscheen eerst op GP33 .

Top Headlines

Oudere Top Headlines