Dit waren de kijkcijfers van de Formule 1 in 2020

Afgelopen Formule 1-seizoen is er één die we niet snel zullen vergeten. De grootste reden hiervoor is natuurlijk het coronavirus. Het seizoen werd in maart voor onbepaalde tijd uitgesteld, waarna het seizoen in begin juli officieel begon.
In een recordtempo heeft de Formule 1 17 races verreden (juli t/m december). In die races gebeurden er veel mooie momenten. Zo wonnen Pierre Gasly en Sergio Pérez de eerste race uit hun carrière, mocht George Russell invallen bij Mercedes en overleefde Romain Grosjean op wonderbaarlijke wijze een horrorcrash.
Door het coronavirus werd het seizoen niet alleen flink ingekort, ook waren er geen tot weinig fans aanwezig in 2020. Hierdoor zou je verwachten dat de kijkcijfers omhoog gaan, aangezien de mensen die normaal op het circuit zouden zitten, nu thuis voor de buis kijken.
Volgens de Formule 1 keken er in 2020 gemiddeld 87,4 miljoen mensen naar een Grand Prix. In Nederland nam het aantal kijkers met 28% toe, afgelopen jaar. 
In totaal is de Formule 1 in 2020 1,5 miljard keer bekeken. Dit is een daling ten opzichte van 2019, aangezien er toen 1,9 miljard keer gekeken werd naar de Formule 1. Dit is volgens de FOM te verklaren in het aantal races. In 2019 werden er 21 races verreden, terwijl het in 2020 maar om 17 races ging. 


Populairste race


De meest bekeken race van afgelopen jaar was de Grand Prix van Hongarije, waar Max Verstappen crashte in de opwarmronde. 103,7 miljoen mensen zagen hoe de Red Bull-monteurs een wonder verrichtte en Max gewoon kon starten. De Nederlander wist zich vanaf de zevende stek op te werken naar de tweede positie in de race.
Ook de races in Portugal (100,5 miljoen), Sakhir (98,1 miljoen) en Turkije (89,1 miljoen) werden goed bekeken. De volledige cijfers zijn hier te bekijken.   Het bericht Dit waren de kijkcijfers van de Formule 1 in 2020 verscheen eerst op GP33 .

Top Headlines

Oudere Top Headlines