Mercedes legt uit wat er mis ging tijdens de pitstops van Russell en Bottas!


Tijdens de Grand Prix van Sakhir gingen de pitstops van George Russell en Valtteri Bottas compleet verkeerd. Russell kreeg de banden van Bottas op zijn auto en Bottas moest uiteindelijk met zijn oude banden doorrijden.
Eén ronde later moest George Russell al weer naar binnen komen, om de juiste banden te steken. Tot overmaat van ramp kreeg de jonge Brit ook nog een lekke band op dat setje.
Na de race kijkt Mercedes naar wat er mis ging tijdens de pitstops. Op hun eigen website laten ze weten dat er een communicatiefout was. De radio naar de pitcrew van George Russell werkte niet, waardoor de banden van Bottas klaar stonden.
Toen Russell naar binnen kwam, kreeg hij dus de verkeerde banden opgeschroefd, waar men pas achterkwam toen Bottas op de streep ging staan. Bottas werd doorgestuurd op zijn oude banden, terwijl Russell weer naar binnen werd geroepen voor nieuwe banden.
Mercedes heeft achteraf nog een boete van 20.000 euro gekregen, voor het verkeerd leveren van de banden aan hun coureurs. George Russell mag zijn punten wel behouden.
Het bericht Mercedes legt uit wat er mis ging tijdens de pitstops van Russell en Bottas! verscheen eerst op GP33 .

Top Headlines

Oudere Top Headlines