Romain Grosjean verdedigt uitbarsting Verstappen: ‘Waarom wordt het uitgezonden?’


Tijdens de vrije training vóór de Grand Prix van Portugal kwamen Max Verstappen en Lance Stroll met elkaar in aanraking. Op de board-radio ging Verstappen daarna los over de Canadees, wat hem allerminst in dank werd afgenomen.
In datzelfde weekend was ook Lando Norris boos op Stroll, wat hij ook over de board-radio meldde aan zijn team. Dat bericht werd, net als dat van Max, groot uitgemeten in de pers, waarna Norris een openlijk excuus maakte aan Stroll.
Romain Grosjean is het niet eens met de kritiek die Max en Lando krijgen na hun radioberichten. Volgens de Fransman is dat een kanaal om je frustraties te uiten aan je team en moet dat privé blijven. De hele wereld hoeft niet te weten hoe boos je bent of waar je mee zit.
“Waarom wordt het in godsnaam uitgezonden?”, vraagt Grosjean zich hardop af. “In de cockpit is het stressvol, de radio met je team is de enige manier waarop je je hart kan luchten. Ik hou er niet van dat deze berichten zomaar naar buiten komen” , begint de Fransman in gesprek met Autosport .
Grosjean meent dat de uitspraken van Max niet netjes waren, maar dat het logisch is dat je emotioneel reageert.
“Je kan niet alles zeggen, je moet mensen respecteren”, begint Grosjean over Max. “Maar ik ben zelf ook niet perfect, verre van. Als je met 330 kilometer per uur rijdt, je leven op het spel zet, dan zeg je soms dingen die niet netjes zijn. We zitten niet netjes met een glaasje rode wijn de race te bekijken, we zitten er middenin. Van de buitenkant is het altijd makkelijker om te oordelen” , zo sluit de vertrekkende Haas-coureur af.
Het bericht Romain Grosjean verdedigt uitbarsting Verstappen: ‘Waarom wordt het uitgezonden?’ verscheen eerst op GP33 .

Top Headlines

Oudere Top Headlines