Weet Verstappen de vloek van de GP van Bahrein op te heffen?

Na de kwalificatie van gisteren weten we dat Max Verstappen de race in Bahrein als vijfde zal aanvangen. Het enige wat hij hoeft te doen om zijn beste resultaat in de woestijn veilig te stellen, is blijven rijden op de plaats waar hij begint. Dat moet gezien de kwaliteiten als racecoureur geen probleem zijn, al rijst ook de vraag hoe sterk Haas F1 zal zijn in de race. In de kwalificatie kwam met name Kevin Magnussen wel heel dichtbij.
Gezien de uitschakeling van Pierre Gasly in Q2 liet Verstappen zijn RB15 er met de vijfde plaats beter uit liet zien dan hij werkelijk is. Met andere woorden, Verstappen is boven het ware potentieel van zijn auto uitgestegen. Tijdens de race al hij dat aanzienlijk langer vol moeten houden dan één ronde, namelijk 57 ronden lang.
Kan hij dat? Ja, dat kan hij. De Red Bull-coureur is een racer pur sang en heeft al vaker aangetoond dat hij in racetrim tot net wat meer in staat is. In Brazilië 2018 dacht iedereen op voorhand dat hij hooguit voor de vijfde plaats kon gaan, om vervolgens iedereen voorbij te rijden op weg naar de leiding. Max Verstappen mag je nooit op voorhand uitvlakken, ook niet als hij na de kwalificatie met een gezicht als een oorwurm de verwachtingen tempert. Natuurlijk, de overwinning ligt niet voor het oprapen. Niet voor Verstappen, überhaupt niet voor iemand die niet in een rode auto zit. Ferrari is simpelweg te snel voor de concurrentie, zelfs voor Mercedes, al hoopt Lewis Hamilton nog wel aan te kunnen haken. De Brit zal echter ook naar achteren moeten kijken, want de Nederlandse Red Bull-coureur is zo gewend geraakt aan het podium dat hij voor minder niet meedoet. Verstappen wordt daarbij geholpen door het feit dat de racepace van Red Bull aanmerkelijk beter is dan de kwalificatiepace.Volgens Pirelli is de éénstopper de snelste strategie op het Bahrain International Circuit. Hoewel die constatering voor de fans doorgaans een dooddoener is, is het voor Verstappen altijd wel goed nieuws. Verstappen weet als geen ander goed met zijn banden om te gaan, waarop hij op cruciale momenten net iets meer performance uit zijn banden weet te halen. Of dat genoeg is om op het podium te belanden, is afwachten, kijkend naar de vrijdag in Bahrein is hij zeker niet kansloos. Een podiumplaats zou het huwelijk tussen Verstappen en de Grand Prix van Bahrein de broodnodige impuls geven.

Top Headlines

Oudere Top Headlines