Horner: "Race-modus Honda-motor nu een stuk sterker"

Hoewel Honda aangekondigde dat de zogenaamde Spec 2-motor, bedoeld voor Red Bull én Toro Rosso, vooral op het gebied van betrouwbaarheid stappen moest zetten, zag teambaas Christian Horner dat Max Verstappen en Pierre Gasly tijdens de race de motor zwaarder wisten te belasten.
"De upgrade van de Honda-motor zag er in Bakoe zeer veelbelovend uit. Max en Pierre reden een sterke race, waarbij ze Honda-motor meer tot het uiterste konden pushen. Het was een logische stap in de evolutie van de krachtbron."
De oude Spec 1-motoren zijn overigens nog niet uit de roulatie genomen: "Daar hebben we geen problemen mee gekend, dus die zullen we blijven inzetten tijdens de vrije trainingen op de vrijdag."
Horner, die benadrukt dat Red Bull nog altijd zonder morren gridstraffen accepteert als dat betekent dat er meerdere motorupgrades zullen volgen, ziet dat Red Bull tevens stappen heeft gezet met de ontwikkeling van het chassis, dat dit jaar niet 'je van het' bleek te zijn.
"We begrijpen de auto steeds beter en hebben ons gedurende de eerste vier races van het seizoen duidelijk weten te ontwikkelen. Het gat naar Ferrari en Mercedes hebben we duidelijk weten te verkleinen."

Top Headlines

Oudere Top Headlines