Horner benoemt succesfactoren Bahrein: Snelheid op rechte stuk en remstabiliteit


Mocht het team van Red Bull Racing hoge ogen willen gooien tijdens de Grand Prix van Bahrein dan zijn er twee factoren in ieder geval van essentieel belang; de snelheid die ze bereiken op de drie lange rechte stukken en hoe de stabiliteit van de remmen is afgesteld.
Terwijl de eerste vrije training aan de gang is spreekt SkySports live met teammanager Christian Horner aan de pitmuur: ‘De snelheden op de rechte stukken zijn hier essentieel. Maar ook de stabiliteit voor de remmen, wat historisch gezien een gebied is waar onze wagen goed in is, is cruciaal voor een rondetijd. Het zal een zeer interessant weekend worden.’
'We zijn positief over de ontwikkelingen die er nog aan komen'
Met de remstabiliteit zit het bij de Oostenrijkers dus wel goed, maar de snelheid op de rechte stukken moet voornamelijk komen van de Honda -krachtbronnen. Horner laat weten nog altijd enorm blij te zijn met hun nieuwe motorleverancier en kijkt uit naar de verbeteringen die er nog aan komen.
‘Door vooruitgang die zij gedurende de winter hebben geboekt is fantastisch en de mate van betrokkenheid die ze tonen is enorm’, aldus de Brit. ‘We hebben het gat significant verminderd, maar er is nog altijd een gat naar Ferrari en Mercedes en het zal enorm lastig worden om dat verder te verkleinen. We zijn in ieder geval positief over de ontwikkelingen die nog er nog aan komen.’ (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)

Top Headlines

Oudere Top Headlines