Miami zet in op Formule 1 GP rond NFL-stadion

De plannen voor een Formule 1 Grand Prix in de straten van Miami zijn gewijzigd. Waar er voorheen werd ingezet op een race in het aan de haven van Miami grenzende gebied, wordt nu ingezet op een evenement meer landinwaarts. Het circuit moet getekend gaan worden rond het Miami Dolphins Stadium.
Het originele plan stuitte op veel weerstand van de lokale bevolking en zakenwereld. Een laatste voorstel werd vorige maand nog afgewezen, waardoor men op zoek moest naar een nieuwe locatie voor wat de tweede F1-race in de Verenigde Staten moet worden.
De CEO van de Miami Dolphins, Tom Garfinkel, was voorheen bestuurslid van Chip Ganassi Racing en maakt zich nu hard voor het evenement rond zijn stadion: "Door alle negativiteit rond een Grand Prix in Miami is men de voordelen ervan uit het oog verloren. Wij willen Miami echter een prachtevenement geven."
"We begrepen dat het in het havengebied onmogelijk was om jaarlijks een GP te organiseren, dus hopen we nu rond ons stadion een eersteklas F1-circuit neer te leggen", aldus Garfinkel in gesprek met de Miami Herald.

Top Headlines

Oudere Top Headlines