Voormalig perschef Ferrari: "Vettel maakt het zichzelf moeilijk in de media"

In diens column voor de Italiaanse site Formulapassion schijnt de ex-Ferrari medewerker zijn licht over de mediaoptredens van Vettel. Antonini werkte in de afgelopen seizoenen in diens hoedanigheid als perschef veel samen met de viervoudig wereldkampioen.
"Laat ik eerlijk zijn", begint Antonini zijn verhaal. "De uitspraken van Vettel zijn vaak prima, maar toch laat hij de ruimte aan de journalisten om zijn woorden anders te interpreteren. Dat is iets waar hij op moet letten, want een Formule 1-coureur moet ook in de pers perfect voor de dag komen. Soms denkt hij het beter te weten dan de journalisten - in ieder geval dan de Italiaanse journalisten.”Antonini herinnert zich dat Vettel zijn adviezen meermaals in de wind sloeg. "Wanneer ik hem vertelde dat zijn zinnen correct waren, maar niet perfect, zei hij me dat ik het vooral aan hem moest overlaten”, aldus de Italiaan. "Ook Leclerc gaf eens een wat minder duidelijk antwoord, maar hij reageerde geschokt als hij zag dat zijn uitspraak er de volgende dag in de krant heel anders uitzag. Ik heb hem toen gezegd dat het zo nu eenmaal werkt in de Formule 1. Wanneer je goed voor de dag wilt komen in de media, zul je je duidelijk moeten uitspreken. Zo voorkom je dat uitspraken anders worden geïnterpreteerd. Ik heb het gevoel dat Leclerc nu zeer duidelijk overkomt."
Waar Leclerc zich ontpopt tot een van de lievelingetjes van de Italiaanse media, daar heeft Vettel het steeds lastiger. Na de Bahreinse Grand Prix, waarin Leclerc op weg leek naar een zege en Vettel zijn kans op een podiumplaats vergooide door een spin, hielden de Italiaanse journalisten geen spaan heel van de Duitser.
Met medewerking van René Oudman

Top Headlines

Oudere Top Headlines