Max zevende in kwalificatie Monza: 'Het liep voor geen meter'

Max Verstappen zal de Grand Prix van Italië vanaf een teleurstellende zevende positie aanvangen. In een kwalificatie die moeizaam verliep voor de Oracle Red Bull Racing-coureur, eiste McLaren de eerste startrij voor zich op, met Lando Norris op pole positie en teamgenoot Oscar Piastri naast hem. George Russell wist zijn Mercedes als derde te kwalificeren.

Max, die in Q3 vier tienden langzamer was dan in Q2, laat na afloop weten: “Om de een of andere reden liep het voor geen meter in Q3. Ondanks dat ik twee nieuwe sets banden had, kreeg ik opeens heel veel onderstuur, waardoor de auto niet meer draaide. De balans was er opeens totaal niet meer. In Q2 ging het nog wel redelijk, ondanks dat het niet goed genoeg was om voor pole te gaan. Maar toen voelde het wel iets beter aan. In Q3 had ik opeens heel veel onderstuur en dan werkt niks meer. Het is al een tijd zo dat ik overstuur of onderstuur heb, of beide een beetje, dat is heel lastig.”

Vooruitkijkend naar de race, zegt Max: “Mijn lange runs waren ook niet echt geweldig of veelbelovend, dus we zien het wel. Het probleem is dat onze auto geen goede balans heeft en dan slijten je banden harder en is alles lastiger tijdens een race. We gaan ons best doen. We moeten dit proberen om te draaien en weer competitiever worden.”

Top Headlines

Oudere Top Headlines