Max pakt pole in sprintkwalificatie Oostenrijk: 'Goede start van het weekend'

Max Verstappen heeft pole positie bemachtigd voor de sprintrace in Oostenrijk. De Nederlander was in alle delen van de sprintkwalificatie het snelst. Tijdens het laatste deel van de kwalificatie ging iedereen laat naar buiten, waardoor alles aankwam op één snelle ronde. Lando Norris gaat morgen naast Max van start. McLaren-teamgenoot Oscar Piastri zette de derde tijd neer. George Russell en Carlos Sainz completeerden de top vijf in Oostenrijk.

“Het is geweldig om hier eerste te zijn voor deze fans”, zegt Max na afloop van de sprintkwalificatie. In principe is dit mijn thuis Grand Prix. Het was een positieve dag. Het was fijn om in deze auto te rijden. De balans van de auto was meteen goed. Natuurlijk maak je wat kleine aanpassingen bij het ingaan van de sprintkwalificatie en alles werkte heel goed. Een goede start van het weekend. We hebben natuurlijk nog veel te doen, maar ik ben blij met vandaag.”

Lando Norris gaat morgen naast Max van start tijdens de sprintrace. De Nederlander was bijna een tiende sneller dan de McLaren-coureur. Vooruitkijkend naar de sprintrace van morgen zegt Max: “We gaan het morgen wel zien. Ik maak me er niet te veel zorgen over. Ik ga van mijn avond genieten en we gaan het morgen weer proberen.”

Top Headlines

Oudere Top Headlines