Vettel genoot van gevecht met Verstappen

Net als een jaar geleden probeerde Max Verstappen aan het einde van het rechte stuk om Sebastian Vettel te verschalken in de hairpin. Daar waar het in 2018 in tranen afliep raakten de beide coureurs elkaar nu niet, maar wist Vettel zijn rivaal voor te blijven.
"Ik zag hem komen en wist dat de DRS delta erg groot is. Daarom koos ik ervoor om Max de binnenkant van de bocht te geven en bij de exit terug te komen. Daarbij verloor ik de achterkant wat en kneep ik hem meer dan de bedoeling was", blikt de Ferrari-coureur in gesprek met Ziggo Sport terug op de actie waarbij Verstappen met twee wielen door het gras moest.
"Belangrijkste voor mij was dat ik voor hem zou liggen bij het insturen voor de laatste bocht, waardoor het voor hem niet aantrekkelijk zou zijn om daar een poging te waren."
"Eerlijk gezegd wist ik niet wat hij ging doen en of Max nog een poging zou wagen. Dat deed hij niet, waardoor ik hem voor bleef en vervolgens bij hem weg kon rijden. Het was een leuk gevecht, zeker als je de winnaar bent", lacht de Duitser.

Top Headlines

Oudere Top Headlines