Max pakt pole voor sprintrace in Miami: 'Op de een of andere manier toch eerste'

Max Verstappen is op P1 geëindigd na de sprint kwalificatie voor de Grand Prix van Miami. Charles Leclerc zette zijn Ferrari op de tweede plek, terwijl Max’ teamgenoot Sergio Pérez de derde positie veroverde. Daniel Ricciardo en Carlos Sainz completeerden de top vijf op het Miami International Autodrome.

“Om eerlijk te zijn voelde het vreselijk aan”, zegt Max lachend na afloop van de kwalificatie. “Ik weet het niet, misschien was het die laatste sessie gewoon heel moeilijk om de banden werkend te krijgen. In SQ2 voelde het al niet geweldig. SQ3 voelde een beetje hetzelfde voor mij. Ik verbeterde niet veel op de zachte band. Maar op de een of andere manier zijn we eerste. Natuurlijk pak ik dat graag aan. Maar het voelde niet echt prettig om te rijden om de een of andere reden. In de training voelde het heel goed. Ik voelde me comfortabel en had er vertrouwen in, maar in de kwalificatie niet zo.”

De tijden lagen tijdens deze sprint kwalificatie relatief dicht bij elkaar. Op de vraag of dit ligt aan het gebrek aan trainingstijd, antwoordt Max: “Ik weet het niet. Het ligt misschien een beetje aan de layout van het circuit. Na de training had ik er vertrouwen in dat we konden vechten voor pole. Maar tijdens de kwalificatie zag het er niet zo uit. Maar we zijn toch als eerste geëindigd. Ik weet niet wat er met de andere auto’s is gebeurd in de laatste ronde.”

Top Headlines

Oudere Top Headlines