Snelste bandenstrategie geen optie voor Verstappen tijdens GP Hongarije

Volgens Pirelli vergt de uitvoering van de snelste strategie tijdens de Grand Prix van Hongarije een start op de softband, waarna er tussen ronde 24 en 30 gestopt moet worden voor een nieuw setje rubber van de medium soort. Deze strategie blijkt voor Max Verstappen echter geen optie, aangezien hij de race op de medium band aan gaat vangen, omdat hij tijdens Q2 op deze bandensoort zijn snelste ronde had neergezet.
Toch zal dat geen grote problemen opleveren voor de Nederlander, aangezien de gehele top zes op dezelfde band zal starten. Pirelli geeft toe dat een start op de medium band voor meer strategische opties zorgt, maar de bandenproducent is tegelijkertijd van mening dat een start op de medium band slechts de tweede snelste strategie is.
De coureurs die starten op de medium band doen er volgens Pirelli namelijk het best aan om ergens in ronde 30 tot en met 35 naar binnen te komen voor een nieuwe setje banden van de hardste compound, waarna ze de race zonder problemen uit kunnen rijden.
Bekijk hieronder welke banden de coureurs tijdens de race nog tot hun beschikking hebben.

Top Headlines

Oudere Top Headlines