Horner vroeg Verstappen geen snelste ronde te rijden: 'Besloten geen risico te nemen'


Red Bull-teambaas Christian Horner heeft er bij Max Verstappen op aangedrongen om niet de snelste ronde te rijden aan het eind van de Duitse Grand Prix. De Brit vond dat zijn 21-jarige coureur met de 25 punten van de overwinning genoegen moest nemen en geen risico moest lopen.
'We hebben hem gevraagd om niet voor de snelste ronde te gaan', zegt Horner volgens Motorsport-Total . Dat had Verstappen aan het eind van de Grand Prix nog bijna op nieuwe banden kunnen doen.
'Alsof het een plezierritje was'
In de laatste safetycar-fase overwoog het team namelijk om de leider in de wedstrijd een zesde pitstop te laten maken. Toch deed Red Bull dat niet. 'We besloten om geen risico te nemen', vertelt Horner.
Uiteindelijk verzekerde Verstappen zich alsnog van het extra punt door de snelste rondetijd neer te zetten. Net als zijn team nam Verstappen geen enkel risico en reed hij die ronde heel veilig. 'Hij bleef koel en managede de auto en de banden', aldus Horner, die vond dat Verstappen aan het eind reed 'alsof het een plezierritje' was. (Foto: Getty Images / Red Bull Content Pool)

Top Headlines

Oudere Top Headlines