Verstappen spreekt AMS tegen: 'In Q3 geen last meer van motorproblemen'


Max Verstappen is na afloop van de kwalificatie van de Grand Prix van Duitsland nader ingegaan op zijn motorproblemen. Alleen aan het begin van Q2 had de Limburger er naar eigen zeggen even last van. Dat komt doordat Honda en Red Bull Racing snel een oplossing gevonden hadden.
'In de tweede run van Q2 en in Q3 was er geen probleem meer', verduidelijkt Verstappen in de Britse pers de problemen met de engine mode setting. De 21-jarige coureur durft niet met zekerheid te zeggen dat het probleem hetzelfde was als twee weken terug in Silverstone tijdens de kwalificatie. 'Ik weet niet of het exact hetzelfde is, maar in de wagen voelde het wel ongeveer hetzelfde.'
Red Bull en Honda zorgden voor oplossing
Nadat het probleem opdoemde, werkte de mannen van Honda en Red Bull hard aan een oplossing, en met succes. 'Ze werkten erg hard om het te verhelpen. In Q3 ging het eerlijk gezegd prima en op dat moment gaat het er pas echt om', complimenteert Verstappen zijn team. Daarmee ontkracht de zesvoudig Grand Prix-winnaar de berichtgeving van het bekende  AMS.
Op de zondag is de Oostenrijkse equipe van Helmut Marko en Christian Horner normaal gesproken competitiever dan tijdens de kwalificatie. Met Verstappen vanaf P2 ziet het er rooskleurig uit. 'Normaal gesproken zou het in de race nog beter moeten gaan. Ik start wel op andere banden (dan de Mercedessen en Leclerc, red.) dus we gaan zien hoe dat gaat uitpakken.' (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

Top Headlines

Oudere Top Headlines