Update | Hamilton voelde zich slecht: 'Tweede coureur stond klaar'


Opnieuw heeft Mercedes de pole position binnen weten te slepen. Ditmaal deed Lewis Hamilton het in Duitsland voor het team van Toto Wolff. De Mercedes-rijder was zeer rap op Hockenheim en zag dat de Ferrari's geen tijd neer wisten te zetten in Q3. De vijfvoudig wereldkampioen denkt dat het anders een stuk spannender was geweest.
'Ik weet niet precies hoe we dit gedaan hebben vandaag', bekent Hamilton meteen na afloop op de grid. 'Ik weet niet zeker wat er gebeurde met de Ferrari's. Het is belangrijk voor ons om dit resultaat te behalen in onze tweede thuisrace. Ik denk dat als Leclerc nog een ronde had gereden aan het einde, dat het close had kunnen worden tussen ons.'
'We hebben wat updates meegenomen dit weekend en de wagen voelde echt heel erg goed. Ferrari was erg snel dit weekend en ik denk dat ze op een ander niveau acteerden dan wij dit weekend', prijst hij zich gelukkig met de problemen bij de renstal uit Maranello.'
Bottas baalt van snellere Verstappen
Valtteri Bottas kon zijn teamgenoot niet vergezellen op de eerste startrij. Max Verstappen stak daar een stokje voor in zijn RB15. 'Ik denk dat het weer morgen een grote rol gaat spelen. Dit is natuurlijk een teleurstellende kwalificatie voor mij. Ik had ook niet echt het vertrouwen in de derde vrije training', sluit de nummer twee in de stand om het wereldkampioenschap af. (Foto: Mercedes-AMG F1 Media)
Update 17.05u - Hamilton voelde zich niet goed
Lewis Hamilton heeft op de persconferentie verklaard dat hij zich niet goed voelde zaterdagmorgen. Het scheelde niet veel of reserverijder Esteban Ocon had zijn debuut gemaakt in een Mercedes. 'Vanmorgen voelde ik me niet goed. Ik had keelpijn. Ik heb de training gereden, maar we waren er klaar voor om de tweede rijder in de auto te stoppen', aldus Hamilton volgens Motorsport-total.com .

Top Headlines

Oudere Top Headlines