Horner roemt werkwijze Verstappen: 'Net of we gewoon zitten te praten als hij rijdt'


Christian Horner roemt de persoonlijkheid van Max Verstappen. Volgens de teambaas is de Nederlander iemand die nauwe relaties onderhoudt met andere teamleden en heeft zijn coureur zijn hart op zijn tong liggen. Daarnaast werkt hij keihard om zichzelf te verbeteren.
'Max brengt heel veel tijd in de simulator door. Hij geniet daarvan en schuwt hard werken niet', citeert Motorsport-Total Horner. 'Hij houdt van de sport.' Ook in zijn vrije tijd is Verstappen vaak in de simulator te vinden, zoals bij de virtuele 24 uur van Spa. 'Dat laat zijn leiderschap en zijn plezier zien.'
Niet alleen Horner werkt intensief samen met de Nederlander. Ook met de rest van het team onderhoudt Verstappen een nauwe band. 'Ik heb nog nooit zo’n hechte relatie tussen rijders en ingenieurs meegemaakt. Wanneer hij op het circuit rijdt, is het net alsof we gewoon met elkaar zitten te praten. De dynamiek is bijna beter als tussen Rocky (Guillaume Rocquelin, Sebastian Vettel’s race-engineer bij Red Bull in het verleden, red.) en Sebastian.'
'Sport schreeuwt om meer types als Max Verstappen'
Verstappen is tot slot iemand met een uitgesproken mening, aldus Horner. De teambaas herinnert zich het moment tussen de Red Bull-coureur en Esteban Ocon in Brazilië, waar de Nederlander een duw uitdeelde aan de Fransman.
'Dat is precies de reden waarom de mensen hem leuk vinden', denkt Horner. 'Hij deinst er niet voor terug om zijn mening te geven. Ik heb liever een coureur die leiderschap en vuur in zich heeft. De sport schreeuwt om meer types als Max Verstappen.' (Foto: Getty Images / Red Bull Content Pool)

Top Headlines

Oudere Top Headlines