Gasly waardeert vertrouwen Red Bull: 'Ik ben tevreden met hoe het momenteel gaat'


De interesses van Pierre Gasly liggen niet alleen maar op de baan. In een interview met  ExxonMobil geeft de Fransman aan regelmatig langs te komen bij de olieproducent en interesse te hebben in de processen die zich afspelen in een Formule 1-bolide. Ook licht hij toe hoe zijn relatie met de teamleiding is.
'Ik hou ervan om voorbereid te zijn. Met name in de nieuwe generatie Formule 1-auto's zijn ze dusdanig gecompliceerd dat het goed is om te weten wat de ingenieurs exact doen. Daardoor kan ik ook betere feedback geven', aldus de Red Bull-coureur. 
Gasly blij met Horner en Marko
Ook waardeert Gasly de betrokkenheid van de Red Bull-teambaas en Red Bull-adviseur enorm, het heeft hem door de moeilijke beginfase heen gesleept: 'Tijdens het weekend proberen ze zich echt in te leven in onze gevoelens en prestaties. Doordeweeks bellen we en evalueren we de wedstrijden.'
'Ze zijn fantastisch, ik ken ze nu ook wat beter. Toen ik bij Toro Rosso zat was die band anders. Nu ik rijd voor Red Bull spreek ik ze meer en ik ben tevreden met hoe het momenteel gaat.' Gasly wist in Groot-Brittannië voor het eerst dit jaar een hogere eindklassering neer te zetten dan zijn teamgenoot Max Verstappen.
In de conclusie van zijn verhaal blijkt dat Gasly ook af en toe wat kan dromen: 'Ik hoop in de toekomst het kampioenschap binnen te slepen waar mijn land al zo lang op wacht.' (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

Top Headlines

Oudere Top Headlines