Horner hint op Honda-update én gridstraffen: 'Traditioneel een goede plaats'


Het is nog niet duidelijk waar de update van Honda zijn intrede zal doen in de RB15 van Max Verstappen en Pierre Gasly. Dat vertelt Christian Horner, teambaas van Red Bull, tegenover  Formel1 . Horner gaat verder in op eventuele gridstraffen. 
'Dat is afhankelijk van zó veel zaken', begint Horner. 'Als we met een nieuwe motor komen, dan gebeurt dat vermoedelijk rond Spa (1 september) en Monza (8 september). Monza is traditioneel een goede plaats voor ons om een motorwissel door te voeren', lacht Horner. 
Dat heeft alles te maken met het feit dat Monza een powercircuit is en Red Bull daar altijd te maken heeft met een motorische achterstand. Het team kiest er vaak voor om juist daar gridstraffen te pakken, omdat een podium in Italië sowieso lastig is. 
'Ik denk dat Honda nog wel wat tijd kan winnen'
De kans dat er gridstraffen gaan komen, is sowieso groot. Verstappen en Gasly rijden beiden al rond met de derde motor van het jaar en volgens de regels betekent een vierde motorwissel opnieuw een gridstraf. 'Ik denk dat Honda nog wel wat tijd kan winnen. Ze leveren goed werk en verkleinen het gat absoluut.'
Dat Honda het gat echt aan het verkleinen is, werd zondag al duidelijk. Het Duitse Auto, Motor und Sport maakte melding van de update die Verstappen kan verwachten. Volgens ingewijden ligt de kracht gelijk aan die van de huidige Mercedes-motor. (Foto: Getty Images/Red Bull Content Pool) 

Top Headlines

Oudere Top Headlines