Verstappen: 'Voelde me comfortabel in de auto, daar ging het om'


Max Verstappen schoot hard naast de baan op de Red Bull Ring in Oostenrijk. De Nederlander gaf snel aan in orde te zijn, en nu lijkt hij nog tevreden over zijn training ook.
'Het is lastig om te zeggen, maar ik klaagde al gedurende mijn eerste ronden over de wind. Op sommige plekken verloor ik mijn achterkant echt. In de data kun je zien dat mijn achterkant echt omdraaide. Dat hielp absoluut niet' aldus Verstappen na de tweede vrije training. 
'De wagens zijn over het algemeen erg gevoelig voor de wind. Dat kon je ook met Valtteri zien. Op een gegeven moment verloor hij de auto gewoon. Misschien komt het wel goed uit want daar halen ze gewoon de hele auto uit elkaar en vervangen ze meerdere onderdelen', aldus de Nederlander die zijn crash vergelijkt met die van Valtteri Bottas. 
Comfortabel
'Wat mijzelf betreft, ik voelde me wel comfortabel in de auto. Daar lag de focus ook op. Het is dus in orde. Wat de balans betreft kan altijd alles nog net iets beter' concludeert de Nederlander optimistisch over zijn vrijdag. (Foto: Red Bull Content Pool)

Top Headlines

Oudere Top Headlines