Red Bull Racing ontvangt 85 duizend euro na ‘uitvalbeurt’ Pérez

Sergio Pérez spinde tijdens de zesde ronde van de sprint race op Silverstone, zaterdagmiddag. De Mexicaan viel daardoor terug naar de negentiende positie en aan het einde van de ‘race’ was hij opgeklommen tot de zestiende plaats. In de laatste ronde besloot Red Bull om Pérez naar binnen te halen.
Op deze manier kon Red Bull wat aanpassen aan de auto van Pérez, om het inhalen wat makkelijker te maken op zondag. Het Oostenrijkse team heeft onder andere een nieuwe achtervleugel gemonteerd op de RB16B nummer 11 en ook zijn er wat onderdelen van de Honda-motor vervangen. Hiermee moet Pérez wel uit de pitstraat starten, maar de vier plekken die hij naar achteren valt zijn niet funest voor de race van de Mexicaan.
Maar niet alleen het feit dat Red Bull onderdelen kon vervangen is een reden geweest om Pérez naar binnen te halen. De Formule 1 heeft namelijk een budget vrijgemaakt voor teams die schade of problemen vanwege de sprint race ondervonden. Dit om de teams over te halen om het experiment toe te staan.
Ook een uitvalbeurt wordt vergoed door de Formule 1, waardoor het team van Max Verstappen een lekkere ‘bonus’ ontvangt. Red Bull mag namelijk 85 duizend euro (100 duizend dollar) bijschrijven, wat ontzettend handig is in een jaar waarin het budget plafond voor het eerst is ingevoerd.
 



The additional smart part of Red Bull retiring Perez from the Sprint is that the regulations say they’ll get a 100k increase in their budget cap. https://t.co/JI0I0ZeWKq — Will Buxton (@wbuxtonofficial) July 18, 2021

Het bericht Red Bull Racing ontvangt 85 duizend euro na ‘uitvalbeurt’ Pérez verscheen eerst op GP33 .

Top Headlines

Oudere Top Headlines