Officieel: Technisch directeur Paddy Lowe verlaat Williams

Lowe maakte na een uiterst succesvolle periode bij Mercedes de overstap naar Williams. Daar kreeg hij in zijn functie als technisch directeur een grote rol binnen de Britse renstal. Onder aanvoering van Lowe wijzigde het team van ontwerpfilosofie, maar de successen bleven uit. Sterker nog, de renstal gleed af naar de achterste regionen van de grid.
In 2019 vergaat het Williams nog slechter dan vorig seizoen, mede door grote problemen bij de realisatie van het ontwerp en diverse missers. Mede hierdoor miste het team grotendeels de eerste wintertestweek in Barcelona en 'rijdt' het sindsdien achter de feiten aan.
Lowe besloot op 5 maart, in overleg met het team, om tijdelijk zijn taken neer te leggen. Na een periode van reflectie heeft hij nu besloten om de eer aan zichzelf te houden en het team te verlaten.
"Na een periode van bezinning heb ik besloten dat ik niet terugkeer bij Williams. Ik wens al mijn collega's het beste bij het aangaan van alle uitdagingen die ze wachten."
Teambaas Clarie Williams respecteert de keuze van Lowe: "We begrijpen en respecteren Paddy's keuze en wensen hem al het goeds voor de toekomst."

Top Headlines

Oudere Top Headlines