Max Verstappen met de snelste tijd tijdens VT1 in Azerbeidzjan

Red Bull-coureur Max Verstappen heeft de eerste vrije training in Azerbeidzjan als snelste afgesloten. De Nederlander zette een tijd neer van 1:43.184 door de straten van Bakoe, waarmee hij iets minder dan een halve tiende sneller was dan Charles Leclerc in de Ferrari. Carlos Sainz maakte de top drie in VT1 af.
Zoals gewoonlijk was de eerste trainingssessie in Azerbeidzjan chaotisch, door de vele 90-graden bochten en de lage grip in Bakoe. Yuki Tsunoda, Lewis Hamilton, Nikita Mazepin, Lando Norris, Mick Schumacher, Pierre Gasly en Valtteri Bottas hebben allemaal moeite gehad met de listige bochten, waardoor VT1 veel onder de gele vlag werd verreden.
Maar op de momenten dat de baan wel vrij was, waren de Red Bulls van Max Verstappen en Sergio Pérez erg sterk. De Nederlander was op de medium band slechts twee tienden langzamer dan Lewis Hamilton was op de zachte band. Toen Verstappen naar de zachte compound ging, zette hij een tijd neer die zeven tienden sneller was dan die van de Britse Mercedes-rijder.


Mercedes


Het was voor Mercedes sowieso een tegenvallende training. Lewis Hamilton kwam niet verder dan een zevende plaats, op zeven tienden van Verstappen en Valtteri Bottas moest zelfs genoegen nemen met een tiende stek. De Fin kwam 1.7 seconde tekort op Max Verstappen in de Red Bull.


Nikita Mazepin


De sessie in Azerbeidzjan verliep overigens niet helemaal vlekkeloos voor Verstappen. Tijdens zijn eerste snelle ronde op de zachte band werd hij flink in de weg gezeten door Nikita Mazepin in de Haas. Hierdoor moest de Nederlander zijn ronde afbreken, waardoor de banden niet meer optimaal waren in de tweede run. 
Toch wist Max de snelste tijd van de vrijdagochtend te noteren. Teamgenoot Sergio Pérez was op de vierde plaats terug te vinden. Het volledige overzicht van de eerste training is hieronder te bekijken:





Wereldwijd toegang tot de beste gratis en betaalde officiële F1-streams
Het is soms lastig een betrouwbare F1-stream te vinden. Wil je overal stabiele F1-streams kunnen kijken? Of je nou in Nederland bent of in een ander land,  VPNOverview.com  heeft enkele tips waarmee je gemakkelijk de beste legale F1 streams kan bekijken (zowel gratis als betaald). Het bericht Max Verstappen met de snelste tijd tijdens VT1 in Azerbeidzjan verscheen eerst op GP33 .

Top Headlines

Oudere Top Headlines